capsuni

capsuni

duminică, 2 martie 2014

BRIOSE CU CIOCOLATA

P
Primele briose pe care le-am facut au fost un succes.
Sunt usor  de facut, timpul redus si ingredientele putine il recomanda ca un desert rapid, in cazul in care pofta de dulce este marita.
Ingrediente:
330-350 g faina
330 ml lapte batut/  iaurt /chefir
125 g unt/ margarina
100 g zahar
100 g ciocolata cu lapte
1 ou mare sau 2 mici
2 linguri cacao
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilinat


Optional, daca doriti sa glazurati briosele cu ciocolata, la cantitatile date merg 200 g de ciocolata.

Cuptorul de aprinde la 180 grade.

Ciocolata, 100 g  se da pe razatoarea mare sau se taie marunt.

Faina se amesteca cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao si se cerne, pentru a evita sa ramana bulgarasi.
Se bate bine oul cu un praf se sare, se dauga zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza bine. Untul se topeste- la microunde 30 de secunde sau un minut si se toarna peste compozitia cu ou. Se adauga laptele batut si se amesteca bine. Se pune si faina amestecata cu cacao, iar la final ciocolata rasa. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, va fi putin mai groasa decat aluatul pentru clatite
Formele de briose se umplu cam trei sferturi cu acesta compozitie, iar apoi se dau la cuptor la 180 g 20-25 de minute. Eu folosesc forme siliconata si nu mai este nevoie de hartia speciala pentru briose. Ung foarte putin cu ulei forma, iar briosele nu se lipesc.
Daca doriti sa le glazurati, ciocolata o topiti pe bain-marie sau la microunde, 1 minut. Eu am facut jumatate cu galzura, iar restul le-am lasat asa... ne plac, in ambele variante.
Sunt bune, ciocolatoase, si merg de minune ca mic dejun, cu un pahar de lapte alaturi, ca desert sau in cazul nostru in orice moment al zilei.









Un comentariu:

  1. SUNT CONVINSA CA SUNT F.BUNE.DAR AVAND PROBLEME CU GLICEMIA,PREFER SA REINCEP SA COS GOBLEN.

    RăspundețiȘtergere