capsuni

capsuni

vineri, 15 noiembrie 2013

CHEESECAKE, CU DULCEATA DE AFINE


Desi este prima reteta de pe blog, in bucatarie este ultima incercare de desert preluata de pe un alt blog binecunoscut , dar care ne-a cucerit iremediabil. Este a doua oara intr-o saptamana cand il fac si ne batem pe el, mai rau decat la alte dulciuri.
Reteta am luat-o de pe blogul lui Edith si in functie de preferintele noastre am marit putin cantitatile. Dulceata de afine o aveam deja facuta, cum a trecut sezonul afinelor proaspete, ne multumim cu ce am pus prin camara, pentru iarna.




      Ingrediente:

Blatul de biscuiti:
 
300 g. biscuiti populari ( reteta initiala era cu biscuiti graham, dar si popularii sunt foarte buni)
120 g. unt topit
9-10 linguri de lapte

Crema:
 
600 g. crema de branza ( cumparata din Lidl )
125 g. zahar pudra (cu vanilie)
350 g. frisca batuta
1 fiola esenta vanilie-butter vanilla

Topping

 1 borcan dulceata de afine



Se incepe prin a marunti biscuitii, la robotul de bucatarie sau manual, operatiune putin mai greoaie, dar nu imposibila.
Biscuitii maruntiti ii amestecam cu 120g. unt topit, la microunde 30' si cu 9-10 linguri de lapte. Daca vi se pare ca blatul este prea uscat, mai adaugati putin lapte, dar nu mai mult de 3-4 linguri. Intr-o forma de tort, cu diametrul 26 de cm punem biscuitii si ii presam foarte bine, ca blatul sa fie uniform.

Se da la frigider, pana preparam crema.
Batem frisca lichida.
Crema de branza, la temperatura camerei, se amesteca cu zaharul pudra, cele 125 g. si cu fiola de vanilie. Se adauga in aceasta compozite frisca batuta si amestecam usor.

Se scoate din frigider blatul de biscuiti si se pune deasupra lui, crema de branza.
Peste crema se pune dulceata de afine.
Se da la frigider pentru cateva ore.
Inelul formei de tort se scoate usor si va ramane in tava o bunatate de cheesecake.

Noi nu am rezistat prea mult... dupa 3 ore dadeam tarcoale frigiderului, mai rau decat copiii. Si aveam de ce, este foarte bun acest desert!


 Pofta buna!


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu