capsuni

capsuni

vineri, 3 ianuarie 2014

CATAIF


Nu am mancat un cataif ca la carte, asa ca nu stiu sa spun cat de mari sunt diferentele, dar de la reteta de la care am pornit si pana la cea postata de mine au intervenit cateva schimbari. Am pornit de la reteta lui Edith si am ajuns la...



Ingrediente:

400 g fidea
 50 g unt

Sirop:

600 ml apa
300 g zahar
1 fiola vanilie

Crema::

250 g fisca lichida + 250 g frisca
200 g lapte rece
1 plic Creme Ole
o jumatate lingurita esenta de vanilie


Intr-o tava unsa cu untul topit, se aseaza fideaua


Se da la cuptorul preincalzit 10 minute.
Intre timp, facem siropul: punem apa cu zaharul pe foc, pana cand zaharul se topeste bine. Dam de pe foc si punem fiola de vanilie.
Dupa ce se scoate fideaua de la cuptor, turnam siropul peste ea si dam din nou in cuptor, 20 de minute, pana cand siropul este bine absorbit. Se scoate si se lasa sa se raceasca( eu am lasat fideaua in prima faza, cam 13 minute la cuptor si deja si-a schimat putin culoarea, dar noua ne place putin mai prajita)

Cat se raceste fideaua, facem crema: plicul de Creme Ole, frisca lichida, laptele si jumatatea de lingurita de esenta de vanilie se mixeaza, pana cand crema se intareste bine.
Separat mixam si restul de frisca lichida.


O data racit blatul de fidea, se taie la jumatate, in tava, avand acum doua doua blaturi. Pe una din jumatatile de blat, punem crema de vanilie si acoperim cu cealalta jumatate de blat. Practic, dintr-o tava de blat, vom ramane doar cu jumatate, deoarece acoperim prima parte cu cea de-a doua.


 Acoperim cu frisca batuta si dam la frigider cateva ore.


Este o prajiturica buna, usoara, gustoasa si deloc greu de facut.
Este preferata mamei mele.





 








4 comentarii:

  1. Ce bine arata! Sigur e si gustoasa! Mmm!
    As incerca si eu, insa nu stiu cum sa fac cu frisca. Batuta pot sa o fac cu praf si lapte dar frisca lichida nu stiu de unde sa iau.
    Sa ai o seara placuta! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Melly, frisca lichida o gasesti la orice magazin, supermarket. Eu folosesc Hulala, este mai accesibila la pret ca altele. Se gaseste la 200 ml, 500 ml si 1 kg. Cel mai des cumpar la 5oo ml si mai pastrez si pentru cafea.
    Mama a declarat-o prajitura ei preferata... eu sunt mai mult cu ciocolata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi lasa gura apa...trebuie s-o incerc si eu,dar intai sa mai fac nitel loc,adica sa mai arunc cateva kg de pe mine.Zau ca tu ma bagi in pacate cu prajiturelele tale...
    Bune,bune...

    RăspundețiȘtergere
  4. Of, Angela cunosc problema cu kilogramele. Eu fac cu gandul ca nu mananc, dar intotdeauna cad in extrema cealalta si stau numai pe langa frigider.

    RăspundețiȘtergere