Dupa o perioada in care mancarea grea a fost la putere, iar dulciurile s-au regasit din belsug pe masa noastra, a venit momentul sa mancam ceva mai usor si anume, salate. Nu neg ca si numarul crescut al kilogramelor, obtinute, mai ales, in urma ciocolatei si a multor alte delicii dulci m-au facut sa-mi reorientez traiectoria culinara.
Cum gama de salate pe perioada iernii este mai redusa decat in timpul celorlalte anotimpuri ceva, ceva tot se poate face.
Asadar o salata, care chiar daca contine maioneza, este mult mai usoara decat o mancare gatita. Salata de cruditati clasica,pentru mine inseamna: morcov, telina, mar, iar de aici incep variatiuni... de data aceasta cu sfecla rosie cruda si seminte de chimen.
Este prima data cand folosesc sfecla cruda, dar mi-a placut mult.
Ingrediente:
o telina mijlocie: 300-400 gr.
2 morcovi mijlocii
1 mar
1 sfecla rosie mijlocie: 200-250 gr.
1lingurita seminte de chimen-optional
Maioneza:
1 galbenus ou
1 lingurita mustar Dijon
2 lingurite mustar dulce
ulei
2 lingurite smantana- optional
Legumele se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare.
Se pun intr-un vas incapator, se adauga lingurita cu seminte de chimen, daca va place ( eu as manca chimenul si gol). se pune un praf de piper, sare si maioneza( cam 4-5 linguri ). Se amesteca bine. Ar trebuie lasat cam 10 minute sa se imbine toate aromele si se serveste alaturi de felii de paine prajita sau in cazul meu, goala.
Vin si eu la masa? E tare apetisanta pentru silueta ...disparuta!
RăspundețiȘtergereTe astept cu drag, Angela, mai ales ca s-ar putea sa ajunga des pe masa noastra... si la noi silueta este in impas si se impun anumite restrictii.
RăspundețiȘtergeresuper salata Karm3n.gustoasa si nu ingrasa yamii,yamii
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereAsa este Dory, sanatoasa si gustoasa si mai ales nu ingrasa.
Ștergere